Friday, March 30, 2007

Kirjakantin slam-info maanantaina 16.4.


Kirjakantin kolme kovaa Minnaa: Vestäjien pj. Ritva Kolehmainen, K-kantin Minna-palkinto 2007 ja läänintaiteilija Johanna Sorjonen.

Poetry slamin SM-finaalia järjestävän kirjallisuustapahtuma Kirjakantin (6.-9.9.) slam-työryhmä kokoontui tänään Pohjois-Savon läänin taidetoimikunnassa. Syksyn kujeet alkavat olla kasassa ja rahoituksen niukkuus tiedossa.

Tarkemmin infotaan maanantaina 16.4., mutta sen verran voi jo kertoa, että kahtena päivänä runoillaan ja luvassa on jälleen kansainvälinen slam-vieras.

SM-finaaliin on mahdollista ottaa 8 kolmehenkistä joukkuetta, aivan kuten viime vuonnakin. Tällä hetkellä karsintakisansa päivämäärän ovat varmistaneet Kotka, Oulu ja Tampere. Edellisten lisäksi viime vuonnna olivat mukana Helsingin, Joensuun, Jyväskylän ja Lahden joukkueet.

Poetry slamin säännöt SM-kilpailua varten 2007

1. Kilpailuun runoilija osallistuu yksin ja esitettävien runojen on oltava runoilijan omia.

2. Esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa runoilijan ensimmäisestä sanasta. Ajan päättyminen ilmoitetaan kilpailijalle ja ajan ylittämisen tuomaristo huomioi arvostelussa kohtuulliseksi katsomallaan tavalla.

3. Mikrofonin ja tekstipaperin lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.

4. Ilmoittautuminen paikan päällä viimeistään puoli tuntia ennen kilpailun alkua.

5. Ensimmäisellä kierroksella runoilijoiden esiintymisjärjestys arvotaan.

6. Kilpailun tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa. Raadin viisi yleisöjäsentä valitsee järjestäjä ennen kilpailun alkua vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden, puolueettomien ja arvostelukykyisten kansalaisten joukosta.

7. Yleisöraati jakaa pisteet asteikolla 1,0 - 10,0 niin että 10 on paras. Kolme keskimmäistä pistemäärää lasketaan yhteen eli paras ja huonoin jätetään huomioimatta. Tasapisteissä puheenjohtaja valitsee jatkoon pääsijän.

8. Toiselle kierrokselle raati valitsee viisi kilpailijaa, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut.

9. Kolmannelle kierrokselle raati valitsee 2-4 kilpailijaa, joista voittajan edelleen valitsee em. tuomaristo.

10. Karsintakisan kolme parasta edustaa itseään ja joukkuettaan Poetry slamin SM-finaalissa Kuopiossa lauantaina 8. 9. 2007.

11. SM-joukkuekilpailun paremmuusjärjestys määräytyy henkilökohtaisen kilpailun ensimmäisen kierroksen perusteella, jonka jälkeen kunkin joukkueen jäsenten pistemäärät lasketaan yhteen.

12. Lavarunokilpailun säännöistä vastaavat yhteistyössä SM-finaaliin osallistuvien paikkakuntien slam-mestarit ja Runokukko-duo.

(Triathlon-slämmissä joukkue koostuu kolmesta henkilöstä: runoilija, tanssija ja muusikko. Runoilija tulkitsee omaa tekstiään, jota tanssija ja muusikko tukevat.

Esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa joukkueen ensimmäisestä sanasta. Ajan päättyminen ilmoitetaan joukkueelle ja ajan ylittämisen tuomaristo huomioi arvostelussa kohtuulliseksi katsomallaan tavalla.

Triathlon-kisassa tavoitteena on mahdollisimman hyvä tulkinta runosta tekstin, liikkeen ja äänen keinoilla niin että kaikki kolme elementtiä luovat konaisuuden, josta yhtä osaa ei voi erottaa ilman että sisältö muuttuu. 15.Triathlon-joukkueiden esiintymisjärjestys arvotaan, ja slam-tuomaristo antaa yhdet pisteet kullekin joukkueelle. Loppukilpailuun pääsee kaksi eniten pisteitä saanutta joukkuetta.)


No comments: