Monday, April 30, 2007

Esasta enemmän

Esan päätoimittaja on Esa ja ”Esa on yksittäinen satunnainen taideteos, jota ei ole olemassa. Mikään Esan kuuluva tai näkyvä osa ei ole vastuussa minkään eikä kenenkään tekemisestä tai tekemättä jättämisestä. Tämä ei ole totta. Vittu mikä Esa!”


Pääkirjoitus

”Pääkirjoitus on lehden ensimmäinen juttu. Pääkirjoituksessa otetaan huomioon ystävä ja tuttu. Pääkirjoituksessa halutaan kantaa, asiaa kerrottavaa muille antaa. Pääkirjoituksessa heitetään läppää, otetaan soppaa, hämmennetään keittoa, sulkaa pari lisää siitä syntyy eitti heitto, outoa, ala tässä päästämään, koska kysymys on myynnistä, ei me ruveta säästämään. Totuus: 5000 kpl:n treffi-ilmoitus. Sitähän me kaikki halutaan, myönnetään se.”

Kolmossivun Nykäset

”Kauanko oot ollu selvinpäin?”
”Ylihuomenna kaksi päivää.”
- Ranta-Marko ja juoppo keskustelevat parkkipaikalla torstai-aamupäivällä.”

Kannanottoja (sivu 5): Löysät hillot pois!

”Jos löytää kadulta tyhjän pullon, se kannattaa viedä kauppaan, koska siitä saa rahaa. Jos ostaa pyörän, niin se kannattaa laittaa rullaamaan katua alas, ja ylös. Ja kannattaa myydä lippuja: Tulkaa katsomaan kuinka se pyörii! Niin saa rahaa sitten, kun myy niitä lippuja. Ja jos on mikä tahansa siisti juttu, niin se kannattaa viedä myytäväksi, koska siitä saa rahaa. Jos johonki seinään vaikka on kirjoitettu joku siisti juttu, niin ääliöhän se sellainen on joka ei sitä vie kauppaan, koska siitä saa rahaa. Vitun ääliöt, viekää ne kauppaan nyt! Nimim. köyhät on känniurpoja”

Lisäksi

keskiaukeamalla saksalainen pölynimurikauppias Jurgen Kniga (nyt nimellä Koti-Esa) paljastaa kaiken. Ja lopuksi ite Esa miettii tulevaisuutta, jossa kohta ollaan:

”Jos minä jotain haluaisin jälkipolville jättää, niin ollien. Niin kauan kuin ollaan, ollaillaan. Ollie on ikuinen. Forever ollie. Jos haluaa tarttumapintaa, se on mullisteri.”

No comments: