Monday, April 30, 2007

Limingan Draamattu

Kirjailija Essi Kummu vastaa Limingan taidekoulun kirjoittajalinjasta, jossa Paavo J. Heinonen vetää kirjoittajaryhmää. Kun ajelimme tasaista tietä kirjoittajalinjan majapaikkaan vuonna 1868 rakennettuun kiviseen Kansakouluun, taidekoulussa rakennettiin kevätnäyttelyä samaan aikaan kun osa opiskelijoista oli jo lähtenyt vapun viettoon.

Kirjoittajia Liminka kerää Turun puolestakin, ja koko Lapin kannalta koulutuksen kehittämisellä on yhtä suuri merkitys kuin Oriveden Opistolla muulle Suomelle. Vaikkapa Heidi Rundgrenin blogista saa lisätietoa kirjoittajalinjan meiningistä laajan aakeen keskellä, jossa ovia ei tarvitse pitää lukossa.

Kuvataidepuolta kaksikymmentä vuotta vetänyt Hannu Lukin kertoi, että nykyisin sarjakuvalinja vetää lisää opiskelijoita ja aiemmin ”taidehörhöjä” vieroksuneet uskovaisetkin ovat uskaltautuneet koulun seinien sisään ja viihtyneet.

Kirjoittajien ja sarjakuvalinjan tuore teos on 232-sivuinen Draamattu, jossa esitetään 76 tulkintaa Raamatusta. Viime vuonna Lisko-klassikot sarjassa ilmestyi 7 veljestä ja tulossa on Maailmanhistoria uudelleen tulkittuna.

1 comment:

Keijo Ahlqvist said...

Maailmanhistoriasta löytyy esittely mm. täältä:
http://www.omakustanne.fi/