Saturday, September 8, 2007

GangBang peruttiin, finaalissa 14 runoilijaa

Ruotsalainen kirjailija ja runoilija Solja Krapu keräsi noin 30 hengen yleisön Runopuulaakiin, joka järjestettiin Kirjakantissa perjantai-iltana.

Runopuulaakissa piti karsia Kuopion joukkue tänään runoiltavaan SM-finaaliin, mutta mukaan oli halukas vain Pohjois-Savon kirjallisen yhdistyksen Vestäjien sihteeri Leena Raveikko, joten puulaakia vetänyt Runokukko ei voinut muuta kuin peruuttaa karsinnan ja todeta, että suomalaisten slamien synnyinkaupungista ei saada joukkuetta loppukisaan. Näin jäi kokematta myös Suomen ensimmäinen GangBang-säännöillä käyty lavarunokisa.

Puulaakissa arvottiin tähän mennessä Kuopioon saapumisensa varmistaneiden runoilijoiden esiintymisjärjestys lauantain finaalissa, ja perjantai-illan päätteeksi Tampereen joukkueessa runoileva Lauri Vanhala tulkitsi Baudelairea, Leena Raveikko ilahdutti runoillaan ja Jouni Tossavainen lauloi itkuvirren kokoelmasta Kerro.

Iloisempana uutisena kerrottakoon, että Solja Krapu esiintyy tänään SM-kisan esirunoilijana ja taiteilija Noora Tarkiainen on remontoinut Oulun reissulla rähjääntyneen Runonjalat-teoksen, joka tänään siirtyy seuraavalle Suomen mestarille.

Poetry slamin SM-kisan kilpailujärjestys 8.9.2007 klo 21.oo alkaen Kuopion musiikkikeskuksen Jazzkklubilla, jonne on 18-vuoden ikäraja.

1. Noora Kaselius (Turku)

2. Riikka Varis (Joensuu)

3. Outi-Illuusia Parviainen (Helsinki)

4. Lauri Vanhala (Tampere)

5. Riikka Säärelä (Oulu)

6. Ritva-Liisa Harjumaa (Helsinki)

7. Jouko Saksio (Oulu)

8. Riitta Rossilahti (Joensuu)

9. Sari Mäki-Penttilä (Oulu)

10. Juho Nieminen (Helsinki)

11. Noora-Helena Korpelainen (Lahti)

12. Tuukka Hämäläinen (Kotka)

13. Juhani Pusa (Kotka)

14. Suvi-Tuuli Timonen (Joensuu)

No comments: