Monday, April 7, 2008

Kotkassa karsitaan 20.5.2008

Kotkassa kevään viimeistä runoklubi-iltaa vietetään tutusti kuukauden kolmas tiistai 20. 5. kello 19 ravintola Albertissa. Tällöin karsitaan Kymenlaakson edustus tämän vuoden SM-mittelöön, joka pidetään Oulun Muusajuhlien avajaispäivänä lauantaina 30.8. kello noin 19-22 ravintola Amarillossa. Siitä sitten myöhemmin lisätietoja.

Ottakaa Kotkaan mukaanne itse rustatut tai tarkemmin pilkutellen kirjoitetut runonne ja tulkaa leikkimieliseen SM-osakilpailuun. Kolme minuuttia on taas kierrosta kohti aikaa vaikuttaa tuomareihin, jotka valitaan taas kerran suoraan yleisöstä, eikä rahapalkintoja tunneta, mutta kolme parasta saa oikeuden osallistua SM-kisoihin ja vieläpä kiintoisat kirjapalkinnot kainaloonsa. Annetaan runon raikua aplodien saattelemana. Runoklubit järjestetään sopuisassa yhteistyössä ravintola Albertin kanssa. Vapaa savuton pääsy.

Muistakaa myös muut kevään viimeiset runotarjoukset, älkääkä unohtako 16.5. vietettävää Kotka -päivää, koska niiden yhteydessä vietetään myös tämän vuoden Pertsa ja Kilu -nuorisokirjallisuuspäivät. Niiden ohjelma tulee postiinne ensi viikon tiistaina, kunhan niistä pidetään lehdistötilaisuus. Ennakkotietona voi kertoa, että koko päivän sarjakuvaillaan Kotkan torilla ja koko illan saa kello 18-21 nuorisotalo Greipistä kiistanalaista tietoa nuortenkirjallisuuden rajapinnoista.

Runokaraoke! Runokaraokea voi taas kokeilla 6.5. kello 19 ravintola Laitisessa Kotkankadulla.
Kyseessä on hauska uusi tapa altistaa ihmisiä runoudelle aivan samassa muodossa kuin suositussa lauluversiossa. Tilaisuuden vetää Petri Pietiläinen. Runokaraoke järjestetään yhteistyössä ravintola Laitisen kanssa. Vapaa savuton pääsy.

Lisätietoja:
Petri Pietiläinen
vielä hetken Kaakkois-Suomen kirjallisuuden läänintaiteilija ja Kotkan
kaupungin Pekkas-akatemian taiteellinen johtaja
Pekkas-akatemia/ Kotkan opisto, Ratakatu 14, 48600 Kotka, Finland
tel. +358 505438791
e-mail. petri.pietilainen@kotka.fi

2 comments:

paavojii said...

Korjaas Jouni tuohon Petrin ilimotustekstiin finaalin aika; nyt kun siinä lukkee että 'syyskuussa' niin sehän on oikeesti jo kaks päivää ennen eli 30.8.

Eipä muuta.

Jouni Tossavainen said...

Näin tehdään, kiitos viestistä,
tjt