Saturday, May 10, 2008

Japanilaista äänitaidetta Kuopion Kirjakanttiin

Tunnettu japanilainen äänirunoilija, äänitaitelija ja muusikko Tomomi Adachi (ADACHI Tomomi) saapuu kirjallisuustapahtuma Kirjakanttiin Kuopioon (4.−7.9.2008), jossa myös slammataan. Adachi osallistuu Kirjakantin ohjelmassa olevaan Äänirunouden seminaariin lauantaina 6. syyskuuta ja esiintyy samana iltana Ääniklubilla samalla tavalla kuin Christian Bök ja Charlie Morrow edellisvuosina.

Tomomi Adachi on syntynyt vuonna 1972 ja opiskellut filosofiaa ja estetiikkaa Tokion Wasedan yliopistossa. Hän on äänirunouden ja äänitaiteen kansainvälisesti näkyvimpiä nimiä. Adachi tunnetaan improvisaatioon, äänimanipulaatioon ja omatekoisiin elektronisiin soittimiin perustuvasta väkevästä tyylistään, jota belgialainen kriitikko Jelle Meander kutsuu ”Tomomin tsunamiksi”. Oman tuotantonsa ohella hän on esittänyt mm. John Cagen, Cornelius Cardewin, Dieter Schnebelin, Yuji Takahashin ja Kurt Schwitterin tuotantoa ja on ”Adachi Tomomi Royal Chorus” -nimisen punk-kuoron perustaja.

Kirjakantin, Runokukon ja Runoyhdistys Nihil Interitin aloitteesta syntynyt Äänirunouden seminaari järjestetään nyt neljättä kertaa. Seminaarin vieraina ovat aikaisemmin olleet kanadalaisen Bökin, yhdysvaltalaisen Morrown lisäksi mm. Teemu Manninen, Jonimatti Joutsijärvi ja Juha Valkeapää.

www.kirjakantti.fi

Lisätietoja:


Leevi Lehto
leevilehto@gmail.com
040 5506262


Johanna Sorjonen

Esittävien alojen läänintaiteilija
Pohjois-Savon taidetoimikunta
040 821 7836
johanna.sorjonen@nic.fi

No comments: