Monday, February 23, 2009

Runous ja rap kohtaavat galleria Jangvassa 21.3.

Helsinki poetry connection järjestää lavarunoustapahtuman lauantaina 21.3.2009 kello 19:00-22:00 Helsingin Uudenmaankadulla 4-6 (sisäpiha) galleria Jangvassa. Tapahtumassa nähdään 12 nuorta miestä ja naista, jotka edustavat urbaania musiikkia ja kotimaista runoutta. Ilta alkaa 5-10 minuuttia kestävillä esiintymisillä, joiden jälkeen järjestetään open mic -osuus, jonka aikana kaikki halukkaat saavat esittää omia tekstejään.

Helsinki poetry connection järjestetää poetry slam -tapahtumia eli elävää lavarunoutta, johon kaikki voivat osallistua. Kaikille avoimien open mic -osuuksien myötä halutaan löytää uusia kykyjä lavarunouden pariin. Helsinki poetry connection pyrkii tavoittamaan runouden ystävien lisäksi myös kotimaista hip hop -yhteisöä, jotta poetry slamien SM-kilpailut ja muu virkeä lavarunoustoiminta saisi Suomessa lisää harrastajia. Helsinki poetry connectionin esiintyjät ovat

pääsääntöisesti nuoria aikuisia, joita yhdistää halu ilmaista itseään sanoin.

Perinteisesti poetry slam mielletään kilpailumuotona, jossa esiintyjillä on kolme minuuttia aikaa esittää itsensä kirjoittama runo tai muu kirjallinen teksti. Esityksen pisteyttää yleisöstä valittu

tuomaristo. Slamien edetessä osallistujia putoaa pois siten, että lopulta voittajaksi selviää vain yksi. Suomessa on vuodesta 2000 asti järjestetty Jouni Tossavaisen ja Olavi Rytkösen Runokukkoduon toimesta poetry slamin SM-kilpailut. Helsinki poetry connectionin tapahtumissa kilpailumuotoa ei kuitenkaan yleensä käytetä.

Helsinki poetry connection järjestää tapahtumia lähinnä pääkaupunkiseudulla, mutta on myös kiinnostunut laajemmasta yhteistyöstä. Helsinki poetry connection etsii jatkuvasti uusia esiintyjiä ja ottaa mielellään kehitysideoita vastaan.

Tule siis 21.3.2009 galleria Jangvaan kannustamaan ja näkemään kuinka elävä lavarunouskulttuuri iskee jälleen!

Terveisin

Harri Hertell, kulttuurituotannon opiskelija

Lisätietoja osoitteesta: http://hkipoetryconnection.blogspot.com

s-posti: hkipoetryconnection@gmail.com

GSM: 040 506 3668

No comments: