Monday, March 7, 2011

Turku aloittaa Runopuulaakin karsinnat 14.4.

"Suomen paras lavarunoilija valitaan jälleen valtakunnallisessa Runopuulaaki-kilpailussa. Karsinnat järjestetään kahdeksalla eri paikkakunnalla, ja karsintojen voittajat kohtaavat
suomenmestaruusfinaalissa Kuopiossa. Turun karsintakisa järjestetään torstaina 14. huhtikuuta Pub Hunter’s Innissä kello 20:00 alkaen.

Runopuulaaki käydään kansainvälisillä Poetry slam -säännöillä: runoilijan esittämän runon on oltava hänen omansa, ja esiintymisaikaa on kolme minuuttia. Pisteet antaa yleisön joukosta valittu tuomaristo. Turun Puulaakiin voi ilmoittautua paikan päällä kello 19:30 alkaen.

Turun Runopuulaakin tuottaa Kirjan talo osana kerran kuussa järjestettäviä Runo Inn Hunter’s –runoklubeja. Runopuulaakiklubilla 14.4. esiintyy myös runoutta ja musiikkia yhdistävä kokoonpano Kinnunen, Kulmala ja Hirvonen & Säkeet Orkesteri. Puulaakin juontaa Marko Laihinen.

YLE Radio Suomi lähettää vuoden 2011 SM-finaalin suorana lähetyksenä 8. lokakuuta 2011. Kansansuosiota nauttiva Runopuulaaki tavoitti viime vuonna suuremman yleisön kuin mikään muu valtakunnallinen runo- tai kirjallisuustapahtuma, kun kaikki kahdeksan karsintaa ja finaali radioitiin suorina lähetyksinä.

Valtakunnallisesti Runopuulaakia tuottavat Yleisradion kanssa yhteistyössä lavarunouden hallitseva Suomen mestari Jukka Kervinen, kirjallisuustapahtuma Kirjakantti, Pohjois-Savon taidetoimikunta ja Runokukko, johon kuuluvat Olavi Rytkönen ja Jouni Tossavainen.

Lisätiedot:
Sanna Tulonen
Koordinaattori
Kirjan talon sanataitopalvelut
Linnankatu 24
20100 Turku
www.kirjantalo.org
Puh. (044) 7476 854

--
Kirjan talon puolesta
ystävällisesti,
i samarbete.

Petri Tähtinen
Sihteeri
044/5527737"

No comments: