Friday, May 27, 2011

Veikko Juutilainen jatkoon Lahden karsinnasta


Veikko Juutilainen lukemassa runojaan runokilpailussa 2010. Kuva ja tesksti: Natalia Kylmänen.

"Runopuulaakin karsinta ravintola Teerenpelissä oli osa Lahden Runomaratonin järjestämää meneillään olevaa Lahden 8. Runoviikkoa. Kilpailuun osallistujia oli yhteensä 7.

Kilpailun juontajajana ja ylituomarina toiminut Petri Pietiläinen luonnehti kaikkien runoesitysten tasoa korkeaksi. Erityisesti toiselle kierrokselle selviytyneet kolme parasta osoittautuivat poikkeuksellisen kypsiksi runotaitureiksi, joiden paremmusjärjestykseen saaminen oli yleisön joukosta valituille tuomareille haastava tehtävä. Tehtävää vaikeutti se, että
tämä tasainen kolmikko edusti toisistaan selvästi poikeavaa, sekä muodoltaan,sisällöltään että tyylilajiltaan hyvin omaleimaista runoilmaisua.


1. sija Veikko Juutilainen, Lahti
2. Sija Joni Mäenpää Mikkeli
3. sija Anne Koski, Heinola


Voittaja lähtee Kuopioon valtakunnalliseen Runopuulaaki-kilpailuun, joka on 8.10.2011. Tänä vuonna Runopuulaakin finalisteille pystytään varmasti kustantamaan Pohjois-Savon taidetoimikunnan, Vestäjien ja Yleisradion voimin:

- matkat Kuopioon ja majoitus
- Jokaiselle loppukilpailuun päässeelle 100 euroa ja voittajalle 300 euroa sellaisena materiaalisena korvauksena, josta ei tarvitse maksaa veroja. Palkintona on 8-osainen taideteos, jonka luo sarjakuvataiteilija ja runoilija Jyrki Heikkinen. Seitsemän 100-euron teosta ovat ”pienempiä”, mutta kehystettyjä ja signeerattuja Radio Suomen Runopuulaakin finalistille 2011.
- voittajalle Runonjalat-teos

Lisätietoja valtakunnallisesta kilpailusta Runokukkojen sivuilta
http://runokukko.blogspot.com/

Ystävällisin terveisin

Natalia Kylmänen
Lahden Runomaraton
pääsihteeri
050 594 7465
toimisto@runomaraton.com

www.runomaraton.com"

2 comments:

Anonymous said...

Voisiko pisteet saada näkyviin tähän, kun muissakin on?

Jouni Tossavainen said...

Anonyymi, voisiko teidän nimenne saada näkyviin tähän, kun muillakin on?

Pisteet lähettää varmaan mielellään Natalia Kylmänen, joka otti jo kuvan ja kirjoitti tiedotteen, mistä kiitän häntä vielä kerran,

tjt