torstai 29. joulukuuta 2011

Vuoden 2012 SM-finaali jo toukokuussa Kuopiossa, ensimmäinen karsinta Oulussa


Runopuulaakin 2012 SM-finaali järjestetään Kuopiossa lauantaina 26. toukokuuta.

Alueelliset karsinnat runoillaan kahdeksalla paikkakunnalla, kuten edellisinäkin vuosina, mutta Kuopiossa nähdään ensimmäisen kerran myös keräilyerä. Perjantain 25. 5. 2012 keräilyerästä loppukilpailuun pääsee mukaan yksi tai mahdollisesti kaksi runoilijaa. 

"Runopuulaakin uusi ajankohta toukokuun lopulle on päätetty seuraavin perustein: Kuopion tapahtumakalenterissa nimenomaan toukokuu kaipaa lisää tapahtumia syksyn ollessa suorastaan ruuhkainen. Toiseksi tapahtuman tuotantoyhteistyökumppanuus on päätetty aloittaa Kuopio Festivalsin kanssa, jonka vuosikellossa toukokuu on ihanteellinen aika rakentaa uutta suurtapahtumaa. Koska työtä myös heidän kanssaan halutaan tehdä pitkäjänteisesti, päätettiin ajankohta siirtää heti siihen mihin se koko hankkeen päätteeksi on tarkoitus lukita." 

Näin uudistusta esitellään Runopuulaki-työryhmän (Jukka Kervinen, Ilkka Markkula, Olavi Rytkönen ja Jouni Tossavainen) väliraportissa, joka liittyy EU-rahoitteiseen Art Hub -hankkeeseen Pohjois-Savossa. Yhteistyötä Kuopio Festivalsin kanssa raportissa esitellään näin:

"Kuopio Festivals ry tuottaa tapahtumia, myy tapahtumapalveluja ja välittää ohjelmapalveluja.Kuopio Festivals ry on myös sosiaalinen työllistäjä tarjoten työ- tai harjoittelupaikkoja oppilaitosten opiskelijoille, Työ- ja elinkeinotoimiston kautta työelämävalmennukseen tai työharjoitteluun sekä mahdollisuuksia kuntouttavaan työhön. Näin ollen KF on mitä luontevin yhteistyökumppani Runopuulakille."