Sunday, April 22, 2012

Susanna Drockila voitti Runopuulaakin Hämeen karsinnan Forssassa


Forssan karsinnan voittajan Susanna Drockilan esikoiskokoelman nimi on Väistäkäis vähä, Mediapinta 2011. Kuvat: JT.
Forssa pääsi valtakunnan kartalle saadessaan järjestettäväkseen Suomen Runopuulaakikarsinnan ravintola Blue Poolissa keskiviikkona 18.4. 
 
Tuomarit Miia Hellsten ja Aulikki Maunu.
Runokukko Ry:n miehet Kuopiosta Olavi Rytkönen ja Jouni Tossavainen vetivät kilpailun. He olivat kovin hämmästyneitä, kun ilmoittautuneita saapui paikalle 15 kpl. Kaikkia ei voitu ottaa edes mukaan. Missään muualla ei näin paljon ole kuuleman mukaan ollut. Yleisöäkin oli sali väärällään.

Kun yleisön joukosta oli valittu viisi tuomaria tai tuomarikuntaa, lauteille hyppäsivät esiintymisjärjestyksessä Sinikka Kaukinen, Sini Eloranta, Raili Tuovila, Paula Perttula, Lilja Serelpuu, Marja-Leena Saarinen, Seppo Immonen, Sylvi Soini, Maila Henrikson, Susanna Drokkila, Helena Ihamäki, Eva-Maria Timonen, Kirsi Hipp, Tuomas Ahonen ja Jope Vuorenmaa
Kirsi Hipp.

Seisemän pääsi toiselle kierrokselle ja kolme tavoittelivat karsinnan voittoa. Nämä kolme olivat Seppo Immonen Humppilasta, Kirsi Hipp Forssasta ja Susanna Drokkila Forssasta. Kilpailu voitosta oli äärimmäisen tiukka.

Susanna ja Kirsi eivät millään meinanneet saada eroa toisistaan. Ei auttanut edes Kirsin rinnan mitta, vaan voiton kirjasi niukasti runoilijaekspertti Susanna Drokkila. 
 
Tuomas Ahonen.
Susannalla onkin edessään toukokuun 26 päivä matka Kuopioon SM-kisoihin. Ja jos ei Susannan runoilla pärjää, niin ei sitten millään. Hänen kannattanee valmistautua jo tulevaan Pariisin matkaan MM-kisoihin syksymmällä.

Ai etteikö Forssassa ole yöelämää? Kulttuurigimmat pyörittivät Kuopion Runokukkoja kapakoissa pitkälti aamuyöhön. Ja hauskaa oli ollut kertoi Olavi tomaattisilmin aamulla kun vein häntä Humppilaan junalle. Virittypä yön keskusteluissa järjestää vastaava tapahtuma useammin, nyt kun pää on avattu.

Seppo Immonen.


Janne Vuorenmaa.
Mutta pääasiaan eli Susannan voittorunoon. Tässä siitä osa: 
Olavi Rytkönen.
 
Mummu oli Suomen rasistisin teatteripuvustaja ja vaikka koko lapsuuteni odotin, että pappa tulisi kaapista ulos on vaikeaa tunnustaa olevansa mustalainen jos ei ole käsiä, koska vaikka omistaisi maailman hienoimmat proteesit, joissa on kaikkia siistejä lisäosia esimerkiksi käyrä lusikka, jolla voisi syödä viiliä jos kippo pysyisi paikoillaan niin on kätevää, että on kädellinen vaimo pitämässä kiposta kiinni ja sen vaimon pitääkseen on asioita, joista miehen kannattaa vaieta.

Hyvä Susanna.

KEIJO WÄÄRI/ Forssan Lehti 20.4.2012

Tulokset esiintymisjärjestyksessä:

Sinikka Kaukinen 24,9 ja 21,1
Sini Eloranta 24,9 ja 24,8
Raili Tuovila 22,8
Lilja Sirelpuu 22,1
Marja-Leena Saarinen 20,3
Seppo Immonen 26,7, 25,4 ja 24,7
Sylvi Soini 17,9
Maila Henriksson 19,4
Susanna Drockila 27,0, 28,3 ja 28,8
Helena Ihamäki 18,5
Eva-Maria Timonen 20,7
Kirsi Hipp 26,5, 26,4 ja 27,9
Tuomas Ahonen 24,3 ja 23,9
Janne Vuorenmaa 24,7 ja 22,7

Tuomarit: Elisa Asikainen ja Eira Merilä, Aulikki Maunu ja Miia Hellsten, Jussi Inki ja Tomppa Rintala, Keijo Wääri sekä Meikku Lejonqvist. Onnettarena Arja Wääri.

No comments: