lauantai 17. maaliskuuta 2012

Minna Kettunen runoili SM-finaaliin Kuopiossa

Minna Kettunen ravintola Maljassa Kuopiossa 16.3.2012.
"Lapinlahtelainen kirjailija, yrittäjä ja Väärnin pappilan emäntä Minna Kettunen on jälleen tehnyt uuden aluevaltauksen. Kettunen selvisi perjantai-iltana lavarunouden Kuopion karsintakisasta Suomen mestaruus -finaaliin.

Voittajan valtteja oli vaikuttava rauhallisuus. Myös runojen tarinallisuus vetosi tuomaristoon. Kettunen oli paras jokaisella karsintakisan kolmella kierroksella.

Päätöskierrokselle selvisivät lisäksi Kaarin Hemming, joka lopulta sijoittui kakkoseksi sekä Pii Santavuori, joka oli varustautunut karsintaan vain yhdellä runolla. Kahdelle päätöskierrokselle hän laati räppirunon paikan päällä. Ravintola Maljassa järjestetyssä karsinnassa oli kahdeksan osanottajaa." (Katja Hedberg/Savon Sanomat 17.3.2012)

Kuopion puulaakin tuomaristoon kuuluivat Mika Hoffern, Lenita Lähdesmäki, Leena Jauhiainen ja tuomariparit Aune ja Anne sekä Esko Loven ja Leena Raveikko. Esiintymisjärjestyksen arponeena onnettarena ja esirunoilijana esiintyi hallitseva Suomen mestari Seija Hämäläinen, joka sai 23,8 pistettä.

Tuomariston korkeimmat pisteet 9,6 sai Minna Kettunen toisella kierroksella alimmat 4,0 Pii Santavuori ensimmäisellä kierroksella. Santavuoren räpit hajottivat tuomariston ääniä eniten myös toisella kierroksella, mutta suurimman ja pienimmän pistemäärän ero supistui pisteen verran (5,1 - 4,1).

Tulokset esiintymisjärjestyksessä:

Tanja Nenonen 21,9
Irja Turunen 20,7
Silja Laituri 22,4 ja 20,0
Pii Santavuori 24,6, 25,6 ja 22,0
Heimo Seppänen 20,0
Kaarin Hemming 24,1, 25,0 ja 25,9
Pauli Taskinen 24,2 ja 23,5
Minna Kettunen 25,5, 26,5 ja 26,6

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Runoilija Miia Paani Oulusta Kuopion finaaliin

"Oululainen runoilija Miia Paani voitti Oulussa järjestetyn Pohjois-Suomen karsinnan.

Karsintaan osallistui kaksitoista runoilijaa. Heistä toiselle kierrokselle selvisi yleisöstä valitun tiukan tuomariston seulasta neljä eniten pisteitä saanutta kilpailijaa, Heidi Immonen, Miia Paani, Riikka Palkki ja Jukka Ylisuvanto.

Finaalikierroksella tuomariston suosikki oli Miia Paani huippupisteillä 28,9 maksimipisteiden ollessa 30. Kakkossijalle jäi Heidi Immonen.

Paani on toimii äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana ja on julkaissut kolme runokokoelmaa, viimeisimpänä Puut juurilla ja naiset (Ntamo 2010).

KARI ENSIO MIETTUNEN
Oulu/Huutomerkki ry