Friday, March 22, 2013

Ann-Charlotte Palmgren jatkoon Turusta

Ann-Charlotte "Lotta" Palmgren. Kuva: Kirja/Anni Välimäki.


"Runopuulaakin eli lavarunouden Poetry Slamin aluekohtainen karsinta Turun osalta käytiin torstaina 21.3. ravintola Hugossa Martissa. Alue-erän voittajaksi selviytyi viime vuoden karsintojen kolmas, Ann-Charlotte Palmgren pisteillä 27,4. 
Finaalikierros käytiin hyvin tasaisena: toiseksi tulleen Daniil Kozlovin pisteet 27,1 jäivät vain muutaman desimaalin päähän, kuten myös Ainhoa Gonzálesin 26,9 pistettä.
Kilpailuun osallistujia oli tänä vuonna ennätyksellisen vähän, vain viisi kappaletta, mutta taso oli sitäkin korkeampi. Illan muut kilpailijat, Marko Laihinen ja Janne Kylänpää, välttivät finaalin vain täpärästi. Karsinnoissa kuultiin niin suomen-, ruotsin-, kuin espanjankielistäkin tulkintaa kilpailijoiden omista teksteistä. 
Yleisön joukosta valitussa tuomaristossa istuivat Eveliina Pasanen, Otso Helasvuo, Juha Kulmala, Kia sekä Joonas. Illan musikaalisesta osuudesta vastasi tänäkin vuonna turkulainen dreampop-kvartetti Slow BLVD, jossa vaikuttavat Anniina Saksa, Santeri Palkivaara, Roope Kantonen ja Anssi Alhopuro.
Ann-Charlotte lähtee edustamaan Turkua Runopuulaakin valtakunnalliseen finaaliin Kuopioon 25.5.2013. SM-finaalin voittajan on mahdollista päästä edustamaan Suomea lavarunouden MM-kilpailuihin Pariisiin vuonna 2014.
Seuraavan kerran Turussa on mahdollista testata lavakarismaansa Bar Kukassa 24.4. illan open mic -osuudessa."


No comments: