maanantai 18. helmikuuta 2013

Helsingin karsintaan voi jo ilmoittautua

"Nyt etsitään Suomen parasta lavarunoilijaa! Runopuulaakin eli myös Poetry Slamina tunnetun lajin SM-kilpailun Helsingin karsinta järjestetään 5.3. klo 19 alkaen Ravintola Mascotissa (Neljäs linja 2, 00530 Helsinki). 

Runopuulaaki on lavarunouden suomenmestaruuskilpailu, jossa kilpailijat esittävät itse kirjoittamiaan runoja. Esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin, ja kilpailun tuomariston muodostavat viisi yleisön edustajaa. Alueellisen karsinnan voittaja jatkaa valtakunnalliseen loppukilpailuun, joka järjestetään Kuopiossa lauantaina 25.5.2013.

Helsingin karsinnan järjestelyistä vastaavat Nuoren Voiman Liitto ja Helsinki Poetry Connection. Tilaisuuden juontaa runoilija Harri Hertell.

Ilmoittautua voi joko etukäteen 18.2. klo 13 alkaen osoitteeseen venla.rossi@nuorenvoimanliitto.fi tai paikan päällä järjestäjille viimeistään puoli tuntia ennen runoilun alkua, mikäli tilaa vielä on. Karsintaan otetaan mukaan 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kisan jälkeen yleisöä viihdyttää levymusiikilla DJ Harry Hoobo.

Runopuulaakin karsinnoissa on tänäkin vuonna myös käytössä niin sanottu keräilyerä. Jos siis joku ei pääse Helsingistä jatkoon, niin yrittää voi vielä Kuopiossa finaalia edeltävänä päivänä 24.5. Tarkemmat säännöt ja lisätietoa kilpailusta osoitteesta http://runokukko.blogspot.com/"
.

perjantai 15. helmikuuta 2013

Annikin Maalaisrunokilpailu alkaa tänään

Vuoden 2013 Annikin Runofestivaalin yhteydessä järjestettävän kirjoituskilpailun nimi on festivaalin teemaa sivuten Maalaisrunokilpailu. Kilpailua on käynnissä 15.2.-15.5.2013.

Viime vuonna  järjestetyn Kiima - eroottisen runon kirjoituskilpalun tavoin se järjestetään yhteisöpalvelu Facebookissa. Runoiluun voi osallistua myös sähköpostitse.

Maalaisrunokilpailu hakee teemoiltaan maahan ja maaseutuun liittyvää tuoretta suomenkielistä runoutta. Kilpailun paras palkitaan 500 € rahapalkinnolla. Voittajalle on myös luvassa esiintyminen ensi kesän Annikin Runofestivaaleilla ja Pentinkulman päivillä.

Kirjoituskilpailun tuomaristoon kuuluvat runoilijat Heli Laaksonen ja Jouni Tossavainen sekä kirjallisuudenopiskelija Aino Suonio. Maalaisrunokilpailu järjestetään yhteistyössä Pentinkulman päivien kanssa.

lauantai 2. helmikuuta 2013

Kari Kilpisestä ensimmäinen finalisti

"Kari Kilpinen on riimitellyt itsensä Runopuulaakin Lahden mestariksi kirjamessuilla Sibeliustalossa. Hän selviytyi voittajaksi, vaikka kärsikin suorituksensa aikana ajoittain runonlausujien pahimmasta vihollisesta eli muistikatkoksista.

Kilpinen lähtee edustamaan Lahtea Runopuulaakin SM-kisoihin Kuopioon toukokuussa. Kakkoseksi Runopuulaakissa sijoittui Raimo Asikainen ja kolmanneksi jäi Visa Tikka.

Runopuulaaki on kaikille runoudesta kiinnostuneille suunnattu avoin kilpailu, jossa osallistujien tulee lausua omia runojaan. Voittajan valitsee tuomaristo, joka pisteyttää esitykset.

Kirjamessuilla julkaistiin lauantaina kolme kirjaa: Lealiisa Kivikarin runoteos Talo kalliosaarella, Jorma Martikaisen runoteos Möysäläisen kirjallisuuden seura ja Timo Sandbergin historiallinen rikosromaani Mustamäki.
Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto nimesi messuilla vuoden 2013 kirjastonkäyttäjän, joksi valittiin Renkomäen koulun 5A-luokka.

Lahden kirja- ja ruokamessut jatkuvat Sibeliustalossa vielä sunnuntaina.

Lue lisää Lahden kirjamessujen tunnelmista sunnuntain Etelä-Suomen Sanomista."

Lahden finaalin juonsi Terhi Pietiläinen ja pisteet laski Outi Räsänen.


Tulokset: 

1. kierros
1. Visa Tikka, aika 1min17s
pisteet: 7,4 - 7,9 - 8,9 - 5,3 - 7,0
yhteensä 22,3
2. Raimo Asikainen, aika 2min10s
pisteet: 8,5 - 8,6 - 8,7 - 6,1 - 8,3
yhteensä 25,4
3. Kari Kilpinen, aika 1min29s
pisteet: 9,3 - 8,0 - 6,9 - 4,9 - 7,9
yhteensä 22,8

2.kierros
1. Kari Kilpinen, aika 1min46s
pisteet: 10,0 - 8,9 - 8,6 - 6,7 - 8,5
yhteensä 26
2. Raimo Asikainen, aika 2min11s
Pisteet: 7,4 - 9,2 - 8,4 - 7,3 - 8,4
yhteensä 24,2