perjantai 9. marraskuuta 2018

Kuusi ja Nummela järjestävät SM-kisat 2019

Vuoden 2018 lavarunouden SM-kisat järjestäneen runoilija Harri Hertellin Facebook-päivityksen mukaan ensi vuoden runopuulaakeista vastaavat Juho Kuusi ja Jonna Nummela. Kuusi on kaksinkertainen mestari, ja "Nihkee Akka" Nummela voitti tämänvuotisen finaalin Helsingissä.

Päivityksessään Hertell kertoo saaneensa palautetta Helsingin finaalin järjestelyistä ja pyytää siksi mielipiteitä kahdesta asiasta:

1. Koettiin että yleisö ei tasapuolisesti kannustanut kaikkia esiintyjiä. Miten paikalla olleet itse koitte tämän? Ja onko yleisön edes tarpeellista kannustaa tasapuolisesti kaikkia vai saako yleisö hurrata ja kannustaa juuri omaa/omia suosikkejaan, esimerkiksi oman kaupunkinsa edustajaa?

2. Pitäisikö SM-voittajien osallistuminen tulevien vuosien kisoihin kieltää?

Hertellille lähetetyssä palautteessa vedottiin myös siihen, että SM-finaali  runoiltaisiin joka vuosi eri puolilla Suomea. Hertell myötäilee ajatusta, mutta ongelmana on ollut SM-puulaakin järjestäjien löytäminen:

"Aika harvat osaavat tai haluavat tai pystyvät ottamaan koko SM-kisojen ja finaalin järjestelyt (mahdollisesti, jopa todennäköisesti, palkatta) vastuulleen. Vuosi sitten kun asiasta oli keskustelua en muista, että muualta kuin Turusta olisi Helsingin lisäksi ilmaistu kiinnostusta SM-kisojen ja finaalin järjestämiselle. Jos uusia, vetovastuusta kiinnostuneita tahoja on ilmaantunut, kuulisin niistä mielelläni."

Hertellin mukaan myös vuoden 2019 kisojen vetovastuussa olevat Juho Kuusi ja Jonna Nummela ottavat avosylin erilaiset kehitysideat vastaan. Itse hän kokee, ett näitäkin kysymyksiä tärkeämpää olisi pohtia. "kuinka löytää rehdit tuomarit finaaliin, jotka eivät 'pelaa kotiin päin'. Itse päädyin tänä vuonna siihen järjestelyyn, että kuka tahansa täysi-ikäinen, erinomaisesti suomea ja englantia hallitseva henkilö, joka ei tunne henkiökohtaisesti yhtäkään kisailijoista, sai ilmoittautua tuomariksi ja heidän joukostaan valittiin arpomalla viisi tuomaria, joilta sitten tiedustelin henk. koht. jääviydestä ja kielitaidosta. Kaikki eivät olleet jäävejä ja myönsivätkin sen ja tällaiset tuomarit sitten tiputettiin pois joukosta luonnollisesti."

Ei kommentteja: