maanantai 4. maaliskuuta 2019

Tervehdys arvon slam-kansa!


On aika aloittaa valmistautuminen mittelöön tämän vuoden poetry slamin suomenmestaruudesta. Keskuskomitea 2019 on saanut Suomen Kulttuurirahastolta hieman kilisevää kirstun pohjalle, joka tarkoittaa muun muassa sitä, että kykenemme tänä vuonna kustantamaan kunkin karsinnan voittajan menopaluun Helsinkiin.
Vuoden 2019 finaalin päivämäärän voi jo laittaa kalenteriin, se tapahtuu osana Runokuuta lauantaina 17. elokuuta. Tapahtumapaikka on vielä varmistamatta.
Alla toistaiseksi varmistuneet karsintapäivät:
˗ Helsingissä järjestetään tänäkin vuonna kolmet SM-karsinnat, joiden päivämäärät ovat 1.4., 16.4. ja 14.5. Karsinnat ovat Tenho Restobarissa (Helsinginkatu 15), ja niistä vastaa Harri Hertell, harri.hertell@gmail.com
˗ Tampereen karsinnat järjestetään 23.4. Telakalla (Tullikamarin aukio 3), niistä vastaavat Sema Hokkanen, sema.hokkanen@gmail.com ja Mari Laaksonen, mari.anneli.laaksonen@gmail.com
˗ Joensuussa järjestetään monen vuoden tauon jälkeen karsinnat 12.7. torilavalla, osana Popkatu-kaupunkifestivaalia. Karsinnoista vastaa Henna Pitkänen, hennapit@gmail.com
Tiedotamme muiden paikkakuntien karsinnoista, kun niiden päivämäärät ja paikat varmistuvat.
Myös Nuorten Poetry Slam SM-finaali on tulilla. Tästä tietoa myöhemmin samoissa kanavissa.
Tänään aukesi myös SM-kisojen Instagram-tili, @poetryslam.finland, menkää seuraamaan ja pysymään ajan tasalla kaikesta finaaliin liittyvästä.
Mahdolliset kysymykset ja tiedustelut voi osoittaa sähköpostitse lokeroon poetryslam.suomi@gmail.com tai suoraan hyödyntäen Facebookin viestittelykanavia. SM-finaalin tuotantotiimissä häsäävät männä vuosien mestarit Juho Kuusi ja Jonna Nummela aka Nihkee Akka.
...ja vielä: koska emme maksa näkyvyydestämme Facebookissa ja Facebookin algoritmit puskevat päivityksemme helposti pohjamutiin, kannattaa liittyä Lavarunotapahtumat Suomessa -ryhmään, jossa tapahtumista tiedotetaan myös. Lisäksi tietokonetta käyttäessänne voitte klikata tältä sivulta otsikkokuvan alta ”Seurataan”-painiketta ja avautuvasta valikosta valita ”Uutissasi”-otsakkeen alta ”näytä ensin”, jolloin päivityspisaramme erottuvat paremmin tietovirroissanne.
Vuoden 2018 Poetry Slamin suomenmestari ja EM nelonen @nihkeeakka toimii tänä vuonna #finslam19 finaalin tuottajana ja juontajana.
˗ Slamrunous ei ole mulle kilpailu, se on yhteiskunnan ovien potkimista sisään. Slam ei tunnusta väriä tai korkeakulttuurin hierarkioita. Voittaminen, aplodit tai hyvät pisteet on bonus mutta mulle slam on sanataide-aktivismia. Se on työväen, junttien, akkojen, hullujen ja muiden vähäteltyjen ja ylenkatsottujen runoutta jossa tilaa otetaan pyytämättä ja todistetaan kanssaihmisten moninaisia totuuksia."
Poetry Slamin suomenmestari lähtee edustamaan Suomea ainakin Pohjoismaiden -ja Euroopanmestaruuskisoihin."

2 kommenttia:

Aikku kirjoitti...

Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

Amanda kirjoitti...

Onpas hieno! :)