Friday, June 29, 2007

Saksio karsiutui finaalista

Jouko Saksio karsiutui lavarunouden MM-kisojen finaalista, raportoi Juha Alakulppi, joka on mukana Ranskassa Joukon kannustusjoukoissa.

Saksion tekstiviestin mukaan olotila kisan jälkeen on "insipiroitunut ja satiirinen", koska "järjestäjä jätti useita ulkomaalaisia heitteille". Saksio itse sanoo pärjäävänsä, mutta hänellä on "myötätuskainen olo muiden puolesta".

Juha Alakulppi on tallentanut Joukon Ranskan seikkailua kuvallisesti ja nauhoittanut esityksiä. Semifinaalin tunnnelmista Alakulppi meilasi näin:

"
Jouko Saksio oli karsintaryhmänsä viimeinen eli neljäs ja karsiutui jatkosta. Ryhmästä pääsi jatkoon senegalilainen, jolla oli edustavaa lavarunoutta, toisena jatkoon meni nuoremman polven edustaja mutta tappion huumassa se jäi huomioimatta.

Toisen semifinaalin voitti USA:n Anis ja kanadalainen Randy Jacobs oli toinen vaikka vetäisikin täydet 30 pistettä viimeisellä esityksellään.

Toinen finaaliryhmä oli todella kovatasoinen, tanskalainenkin olisi hyvin sopinut hyvin finaaliin mutta pisteet eivät riittäneet.

Joukon kohtaloksi muodostui yksi tuomari, joka järjestelmällisesti antoi Joukolle vähemmän pisteitä kuin muille. Monet katsojat kertoivat jälkikäteen pitäneensä Joukon persoonallisesta tyylistä ja huumorista.

Kilpailussa oli muutamia epäselvyyksiä onnettoman järjestelyn lisäksi. Ilmeisesti sääntöjen mukaan esitys pitäisi tehdä äidinkielellä, monet esittivät kuitenkin englanniksi osan runoistaa
niin myös Zimbabven Zhirikure Zhirikure, vaikka hän muuten paikkansa ansaitsikin

Finaalista tullee kahden pohjois-amerikkalaisen kauppa. Tuomarivalinnoilla on luonnollisesti merkitystä mutta jenkki Anis on saanut tähän asti tasaisen varmasti pisteitä tuomareista riippumatta.

Mutta lavarunoilijana Jacobs on kylläkin ehdoton.

Koko kilpailua on valitettavalla tavalla varjostanut järjestelyjen ylimalkaisuus, joka Saksion mielipahan lisäksi ilmeisesti esti japanilaisen naislavarunoilijan esiintymisen, koska hän tunsi olonsa heitteillejätetyksi. Hän oli avajaisissa mutta ei osallistunut kilpailuun. Myös zimbabvelainen kertoi samasta tunteesta. Myös toinen kilpailuihin kutsuttu naisedustaja, venäläinen oli estynyt syystä tai toisesta osallistumasta kilpailuun.

Kilpailussa kaikki kuulutetaan vain ranskaksi, vaikka ranskalaiset tuntuman mukaan osaavat kyllä kieltä, joten sekin on haitannut tiedon kulkua."

No comments: