tiistai 30. lokakuuta 2007

Ilkka Tahvanainen esittää Hollon runoja

Vuoden 2006 Poetry slamin SM-finaalin kakkonen Ilkka Tahvanainen on koonnut runoillan, jossa hän esittää Anselm Hollon tekstejä.

JOTAKIN SELLAISTA KUIN YMPYRÄ

Runoja Anselm Hollon teoksesta Corvus


Esiintyjä Ilkka Tahvanainen

Ohjaus Juhani Joensuu

Digitaalinen kuvapinta Andy Pilke

Animaatio Pekka Pesonen

Musiikilliset otteet Philip Glass: Opening ja Facades

Ensi-ilta 1.11 klo 19, Teatteri Monttu, Niskakatu 16 A

II esitys 2.11 klo 18

******************************

Anselm Hollo (s. 1934) on asunut Yhdysvalloissa vuodesta 1966 lähtien. Hän on opettanut luovaa kirjoittamista ja kääntämistä useissa yliopistoissa. Anselm Hollo on julkaissut englanniksi lukuisia runokokoelmia ja englannintanut suomalaista kirjallisuutta mm. Haavikkoa ja Saarikoskea.

Hollolle on myönnetty palkintoja runoista ja käännöstöistä. Hänen kokoelmansa Corvus ilmestyi suomeksi vuonna 2002. www.cyberpoems.com/abtans-h.html

Kai Nieminen (s. 1950) on runoilija ja japanilaisen kirjallisuuden kääntäjä. Hän on julkaissut lähes 20 runokokoelmaa. Hänelle on myönnetty kirjallisuuspalkintoja sekä käännöstöistä että runoista. Kai Niemisen isä on runoilija ja kiinalaisen kirjallisuuden suomentaja Pertti Nieminen.

http://city.porvoo.fi/maakuntakirjailijat


Ilkka Tahvanainen (s. 1968) on joensuulainen opettaja. Tahvanainen kirjoittamaa runoutta on julkaistu antologioissa ja lehdissä. Tahvanainen voitti valtakunnallisen omien tekstien esittämiskilpailun pääpalkinnon v. 2004. Poetry Slam Suomen Mestaruus –kisoissa hän sijoittui toiseksi syyskuussa vuonna 2006. Tahvanaisen mielestä runolla voi lisätä kaupunkilaisten viihtyvyyttä esimerkiksi.


Juhani Joensuu (s. 1955) Pieksämäellä asuva ohjaaja ja käsikirjoittaja. On ohjannut ihmisiä ja nukkeja. On kirjoittanut mm. radioon ja televisioon. Hakee itseensä maailman ymmärrystä korkean ja matalan kulttuurin risteyksistä.

Andy Pilke (s. 1964) on joensuulainen monimediatyöläinen. Hän on työskennellyt sekä opettajana ammattikorkeakoulussa että monissa viestintätuotannoissa. Erityisalana hänellä on digitaalinen kuvankäsittely ja ilmaisu. Pitää runoja kirjallisuuden ja ajattelun hienoistuneimpana muotona.

Pekka Pesonen on joensuulainen medianomi-opiskelija, jonka erityisenä mielenkiintona on valokuvaus ja erilaiset animaatiotekniikat. Hän opettaa myös Varkaudessa kuvataidekoululla mediataiteenryhmää. On tehnyt animaatiota aiemmin perinteiseen tyyliin liikuttamalla ja valokuvaamalla. Flash-animaatiossa hän on ensikertalainen ja lopputulos syntyi yrityksen ja erehdyksen kautta.

maanantai 22. lokakuuta 2007

Oulun loppukisa lauantaina 30.8.2008

Oulun puolesta Paavo J. Heinonen soitteli, että ensi vuoden SM-finaali järjestetään lauantaina 30.8. niin että voittaja ehtii esiintymään vielä seuraavana viikonloppuna Kuopion Kirjakanttiin.

tiistai 9. lokakuuta 2007

Vuoden 2008 SM-finaali Oulussa

Keskellä runoilija Tuomo Heikkinen, oik. Paavo J. Heinonen ja kirjailija Jarmo Stoori, joka hoitaa oululaista kirjakahvilaa Nisperoa, josta kuva.

Poetry slamin SM-finaali järjestetään ensi syksynä Oulussa ja vuonna 2009 Kotkassa.

Ensi vuoden finaalin järjestää oululainen kirjoittajayhdistys Huutomerkki Oulun Muusajuhlat -kaupunkifestivaalin yhteydessä.

Huutomerkin puheenjohtajana on toiminut vuodesta 2003 lähtien runoilija Tuomo Heikkinen, joka sijoittui viidenneksi vuoden 2003 slamfinaalissa. Tuomon yhteystiedot ovat: tuomo.heikkinen@runoilijat.net ja puh. 050 - 347 4470.