Friday, August 22, 2008

Oulun karsinta yhtä täpärä kuin Kuopiossa

Ei olla profeettoja omalla maalla, ei. Niin ex-SM-kisapaikan Kuopion kuin uuden SM-järjestäjän Oulun karsintoihin saatiin vain neljä runoilijaa. Oulusta raportoi tuplamestari Jouko Saksio:

"Neljä runoilijaa uskaltautui lavalle Poetry slamin Oulun alkukarsinnassa. Kahden kierroksen koitoksessa voittoon ylsi Kari Miettunen, 25,6 pistettä, Eeva-Kaarina Sarastamo, 24,9 ja Heidi Rundgren, 21,9. Laura Sirén karsiutui. Kukin kolmesta nosti pistemääräänsä päättökierroksella, Miettunen myös sijoitustaan. Hän hakenee hyvitystä toissa vuoden äkkikarsiutumiselleen suomenmestaruusloppukilpailuss
a Kuopiossa.

Poetry slamin 8. SM-finaali käydään Oulussa ravintola Amarillossa lauantaina 30. elokuuta kello 19.00. Tilaisuuteen odotetaan kolmen Oulussa jatkoon päässeen runoilijan lisäksi 15 finalistia Helsingistä, Kotkasta, Kuopiosta, Lahdesta ja Tampereelta. Tuorein lavarunomestari saa taiteilija Noora Tarkiaisen Runonjalat-kiertopalkinnon nimellään ja kutsun haastaa aiemmat kotimaan mestarit Kuopiossa 5. syyskuuta käytävässä Slämärit lavalla -kilpailussa.

Oulun SM-finaalin näytösrunoilijana esiintyy Saksio, ja runoleikin juontavat runokukot Olavi Rytkönen ja Jouni Tossavainen. Kilpailun jälkeen esiintyy runoilija Teemu Hirvilammi ja muusikko Ari Taskinen. Järj. Huutomerkki ry ja Oulun läänin taidetoimikunta.

No comments: