Sunday, May 17, 2009

Lahdessa ennätysosanotto ja voittajilla tasapisteet


Lahden karsintavoiton jakoivat Visa Kuha ja Lealiisa Kantola (oik.).


SM-slamien Lahden seudun karsinnassa oli mukana peräti 15 runoilijaa. Karsinnan tasoa ja tasaisuutta kuvaa se, että runokisan voittajiksi saatiin tasapisteillä Lealiisa Kantola (pisteet: 26,3, 26,4 ja 27,2) ja Visa Kuha (25,0, 25,6, 27,2). Kolmanneksi Kotkan SM-finaaliin lähtee Mari Kanervaniemi (21,8, 23,4, 25,8).

Kolmikon lisäksi runoilivat Lahden vuoden 2008 joukkueeseen kuulunut Helka Peuhkuri (20,5) sekä Maarit Hanhivaara (19,9), Eeva Lampela (20,3), Eeva-Riitta Karlsson (19,2)ja Antti Kinnunen (19,8). Nollarunoilija Tossavainen päätyi 19,0 pisteeseen.

Kotkassa Lahden joukkueen kolmas runoilija on Mari Kanervaniemi.


Yleisön pyynnöstä toisella kierroksella oli mukana peräti yhdeksän runoilijaa, koska Onerva Vartiainen (20,9, 19,9)ja Veikko Juutilainen (20,9, 22,8)päätyivät taspisteisiin ensikierroksella. Heidän lisäkseen toisella kierroksella runoilivat Tarja Koski (25,0, 23,3), Jukka Hacklin (24,8, 22,6), Marja Hakola (21,7, 23,1) ja Kari Kilpinen (21,3, 21,0).

Seitsenhenkisessä tuomaristossa tasaisen varmaan linjaa pitivät Minja Koski, Seppo Moilanen, Lahden Runomaratonin sihteeri Natalia Kylmänen sekä pöytäkunnat Marjut Liesimäki/Pirjo Kaartinen ja Jaana Kilpeläinen/Aila Seppälä.

Runomaratonin taiteellisen johtajan Risto Ahdin sanat sopivat hyvin niin slamien voittajille, häviäjille kuin tuleville mestareille:

"Katso ympärillesi! Toiset ovat menettäneet itsensä siksi, että he ovat lauman suosiosta humalassa -- toiset ovat menettäneet oman äänensä siksi, että juopuvat surusta ja kateudesta."

Lauantaisen ravintola Teerenpelin täyttäneen karsinnan järjesti Lahden Runomaraton 7. Runoviikolla ja kisan juonsi Runokukko. Kotkassa julkistettavaan Slamantologiaan Lahdesta kertyi lähes 50 runoa.

Tuomareiden pöydässä vas. Seppo Moilanen ja oik. Marjut Liesimäki ja Pirjo Kaartinen.


Kirjapalkintoina jaettiin Runomaratonin antologiaa "Valikoima rakkausrunoja" ja Runokukon teoksia. Runoilijoiden välissä Lahden Runomaratonin puheenjohtaja Jouko Skinnari ja taustalla Runokukko Olavi Rytkönen.

4 comments:

Jorma Martikainen said...

Juu. Kiitos Runokukolle mukavasta runoillasta. Hyvin meni - Lahti voitti. Ja runoudesta kiinnostumatonkin kansanosa käyttäytyi säällisesti - Namika Lahden mestaruudesta, ja vielä silloin, euroviisujen voitto-odotuksista ja huumasta huolimatta.

Tsehoville terveisiä

Jouni Tossavainen said...

Tuota Tshehovia ei ole Kuopiossa näkynyt, mutta Pushkinin patsas löytyy ja runoilijan 210-vuotissynttärit on 6.6.

tjt

Jorma Martikainen said...

Noniin, Pushkinpa tietysti. Miten sitä nimet unohtuu ja sekaantuu yhdessä yössä, sorry.

Jouni Tossavainen said...

Ja Pushkinista muistellaan lisää vähitellen täällä:

http://aleksandrpushkin.blogspot.com/

tjt