perjantai 26. elokuuta 2011

Naisten juhlaa myös Savon puulaakikarsinnassa

Vas. viisi toiselle kierrokselle päässyttä: Francesco Nucci, Riina Särkilahti, juontaja Olavi Rytkönen, Kaarin Hemming, Terttu Mölkänen ja voittaja Seija Hämäläinen. Nucci tulkitsi runonsa päällään seisten ravintola Kummisedän aitasssa järjestyssä puulaakissa, jossa esiintyivät myös Atik Ismail, Reino Koponen, Leena Raveikko ja Tuoma Tuomainen. SM-finaali runoillaan 8.10. samassa paikassa. Lisää kuvia karsinnasta ja Runokuusta täällä.
Jos naiset juhlivat Oulun Runopuulaakin SM-karsinnassa, niin kävi myös Savon puolessa. Kuopion Taiteiden juhlassa viiden parhaan lavarunoilijan joukkoon mahtui vain yksi mies, italialainen Francesco Nucci.

Kolmen naisen loppukierrokselta SM-finaaliin pääsi kuopiolainen Seija Hämäläinen, joka on osallistunut aiemminkin Kuopion runopuulaakeihin, toiseksi runoili Terttu Mälkönen Suonenjoelta ja kolmanneksi Kaarin Hemming Kuopiosta.

Puulaakin onnettarena runoilijoiden järjestyksen arpoi sanataiteen läänintaiteilija Marjo Heiskanen, ja "nollarunoilijana" esiintyi hallitseva Suomen mestari Jukka Kervinen, joka vetäisi illan pohjapisteiksi 27,0. Siihen ylsi vain Seija Hämäläinen toisen kierroksen runoillaan.

Tuomaristoon kuuluivat espoolainen Marja Pajusilta ja kuopiolaiset Niina Hakkarainen ja Satu Turunen, Kirsi Hartikainen ja Anneli Mertanen, Maarit Honkanen ja Keijo Karhunen.

Tulokset esiintymisjärjestyksessä:

Francesco Nucci 25,3 ja 21,2
Tuomo Tuomainen 23,7
Seija Hämäläinen 25,8, 27,0 ja 26,7
Leena Raveikko 22,3
Terttu Mölkänen 24,8, 24,8 ja 25,0
Reino Koponen 21,3
Atik Ismail 24,3
Riina Särkilahti 26,7 ja 24,3
Kaarin Hemming 25,6, 25,4 ja 23,4


Ei kommentteja: