torstai 17. elokuuta 2017

Lavarunouden eli runopuulaakin Suomen mestaruudesta runoillaan lauantaina 26.8. ravintola Maljassa. Paitsi Suomen mestaruus, on panoksena myös Suomen edustuspaikka Pariisiin vuoden 2018 Poetry Slamin MM-kisoihin.

Kisassa ovat mukana 9 karsintakisan voittajat. Aluekarsintoja on käyty Helsingissä, Lahdessa, Jyväskylässä, Mikkelissä, Forssassa, Turussa, Oulussa, Tampereella ja Kuopiossa. Kuopiota loppukilpailussa edustaa vuoden 2010 Suomen mestari Jukka Kervinen.

Kervisen lisäksi Kuopiossa viimeistä kertaa runoiltavan SM-loppukilpailun kahdeksan varmaa finalistia ovat: 
Kirsi Biskob, Jyväskylä
Marsalkka Kallas, Turku
Lassi Kalleinen, Oulu
Kaisa Karekallas, Lahti
Venla Moisala, Tampere
Anneli Pääkkönen, Mikkeli
Marketta Sandberg, Forssa
Heikki Jalava, Helsinki

(Finalistien majoitus hotelli Cumuluksessa (Puijonkatu 32). Ilmoita majoittumisesta ma 21.8. klo 17:een mennessä: sp. tahtiaani@gmail.com. Vestäjät maksaa osallistujien yöpymisen ja matkat kuittia vastaan.)


Aluekarsinnoissa menestyneiden lisäksi kisassa ovat mukana myös perjantaina 25.8. Maljassa käydyn keräilyerän kaksi parasta sekä mahdollisesti myös perjantaina käytävän Nuorten Runopuulaakin voittaja. Nuorten kisa runoillaan pääkirjaston luentosalissa kello 16. 

Keräilyerä ja finaali alkavat molemmat kello 18. Kaikkiin lavarunotilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Lavarunoilun Suomen mestaruus ja Nuorten Runopuulaaki kisaillaan kansainvälisillä Poetry Slam -säännöillä. Jokainen runoilija esittää vain omaa tuotantoaan, esiintymisaika on rajattu korkeintaan kolmeen minuuttiin ja kisan tuomaristo on koottu paikalla olevasta yleisöstä. Pääsääntöisesti kierroksia kisassa on kolme, joten runoja on syytä olla mukana useampia.

Kuopion Runopuulaakin järjestävät Vestäjät, P-Savon taidetoimikunta ja Runokukko. Llisätietoja Runokukko, Olavi Rytkönen olavi@rytkonen.net   040 5620836.


Ei kommentteja: