torstai 18. huhtikuuta 2024

Puškinin ensimmäinen Runopuulaaki Kuopiossa

 


Kaunis sää on suosinut Pusselin synttäreitä Kuopiossa Valkeisenlammen rannan patsaalla vuodesta 1994 lähtien. Vain kerran on jouduttu pakenemaan sadetta kaupunginteatterin lipan alle.

Puškinin synttäreitä on juhlittu Kuopiossa Valkeisenlammen rannan runoilijapatsaalla vuodesta 1994 lähtien. Runopuulaakia on pelattu kansainvälisillä Poetry Slam -säännöillä Kuopiossa vuodesta 2000 lähtien, mutta kertaakaan puulaakia ei ole runoiltu Puškinin patsaalla.

Niinpä Pusselin synttäreiden ensimmäinen Runopuulaaki runoillaan lauantaina 8. kesäkuuta klo 12.00 alkaen. Runokukko-duon toinen pää Olavi Rytkönen toimittaa äänentoiston, ja juontajina ovat Ruotsin ja Suomen lavarunomestari Solja Krapu ja Jouni Tossavainen.

Puulaakiottelun jälkeen mikki on auki runoilulle aivan kuten ennenkin, satoi tai paistoi –  ja useimmiten keli on suosinut synttäreitä. Tarjolla on jälleen hövelin seurustelun lisukkeeksi Runokukon perinteisiin piknik- ja keikkaeväisiin kuuluva kalakukko punaviinillä.

Neljä esikoista Rosebudissa

Pusselin puulaakin jälkeen klo 14–15 Rosebudin uudessa Sektorin kirjakaupassa esiintyy neljä kuopiolaista esikoiskirjailijaa:

Leena Jokimaa: Huimapään mustelmat, Petri Kervola: Warkautelaisia (Momentum Kirjat, 2024), Riitta Salke: Silverstar - Unelmien siipiväli (Momentum Kirjat, 2023) ja Sirpa Suntioinen, Toivomusluu (Momentum Kirjat, 2023). Esikoiskirjailijoita haastattelee Jouni Tossavainen.

Lisätietoja blogista Puškin. https://aleksandrpushkin.blogspot.com/

Ei kommentteja: