torstai 12. syyskuuta 2024

Lavarunouden SM-kisa Kuopiossa 14.11. 2024

Lavarunouden Suomen mestaruudesta runoillaan kirjallisuustapahtuma Kirjakantissa Kuopiossa torstaina 14.11.2024.

Finaali runoillaan ravintola Pasteria Sorrentossa (Satamakatu 13) ja yhteyshenkilönä toimii kirjailija Solja Krapu-Kallio: soljakrapu( )gmail.com.

 

Karsintoja on eri puolilla Suomea. Osallistumisensa karsintojen järjestämiseen ovat tähän mennessä varmistaneet Helsinki (Harri Hertell), Kuopio (Runokukko/Solja Krapu-Kallio), Lahti (Minttu Maarian mukaan Eemeli on jo karsittu finaaliin) ja Oulu (Kari Miettunen).

 

Vuoden 2023 finaalin järjestäneen Mari Laaksosen mukaan myös Tampere on lähdössä mukaan, mutta varmistus Pauli Pietilältä puuttuu. Entä Jyväskylä (Petri Turunen/Keski-Suomen Kirjailijat), Kotka (Ville Vanhala), Turku (Kalle Talonen) ja Joensuu?

 

Finaalijärjestelyjen myöhästymisen takia Kirjakantti ei voi maksaa runoilijoiden matkakuluja. Voittajalle yritetään vielä löytää matkakorvaukset kirjallisuustapahtuman budjetista ja Savon Sanomien lahjoittama kiertopalkinto Runonjalat, jos se saadaan jollain konstilla tällä hetkellä tuntemattomasta lähteestä Kuopioon asti.

 

Runokukko lupaa kuitenkin kaikille osallistujille kirjapalkinnot, kuten kaikissa kunnon Runopuulakeissa, jossa pelataan kansainvälisillä Poetry Slam -säännöillä. Runoilija esittää omia runoja valitsemallaan kielellä, aikaa on kolme minuuttia ja yleisön joukosta valittu viisihenkinen tuomaristo antaa pisteet 0,0–10,00.

 

Kolmessa minuutissa voi esittää niin monta runoa kuin haluaa. Ensimmäisellä ja toisella kierroksella karsitaan puolet esityksistä niin, että kolmannen kierroksen loppukisassa on vastakkain kaksi parasta runoilijaa.

 

Ei kommentteja: