Oulun torstai-slameissa PSK-baarissa "nollarunoilijana" esiintyi hallitseva Suomen mestari Jouko Saksio.
PSK-nimen taustalta löytyy Kauko Röyhkän biisi ”Paska kaupunki”, joka baarin seinällä vinossa roikkuvassa valokuvassa seisoo muodossa ”Paska kaupunni”. PSK-baaarin nurkan taakse maalattua graffitia yritetään maalata umpeen, mutta ”Paska kaupunni” nousee seinälle sitkeästi kuin vedestä kasvi.
Yksi baarin perustajista on valokuvataiteilija Vesa Ranta, joka innostui ensislamien tunnelmasta niin että jatkossa PSK-baarissa saatetaan järjestää lavarunokisoja kerran kuukaudessa. Baarin kannalta hiljaisimmat tiistai- ja sunnuntai-illat ovat parhaita.
Ilmoitteluunkaan ei ilmeisesti tarvitse tuhlata rahaa, kun baari täyttyi, vaikka tieto kulki pelkästään paikallisen kirjoittajayhdistyksen Huutomerkki ry:n sähköpostilistan kautta. Puoletaan PSK-baarin puutoslistalle voisi ehkä lisätä Paskakirjan, Like 2007.
Jos paikallislehti Kaleva ei ottaantunut lavarunoiluun kikkareen vertaa, niin ”Nuoren Pohjolan Kulttuurikuvastin” Kaltion vuosikokouksesta PSK-baariin toi terveiset Huutomerkki ry:n puheenjohtaja Tuomas Heikkinen, joka oli valittu Kaltion hallitukseen samalla kun esimerkiksi ex-kultuuriministeri Tytti Isohookana-Asunmaa siirtyi sivuun.
Heikkinen runoili slameissa kuten myös J. H. Erkon runokilpailussa toiseksi sijoittunut Heli Slunga. Lisäväriä lavalle toi englanniksi esiintynyt Rob Thompson, joka illan päätteeksi lauloi runonsa kitaran kera.
”Nollarunoilijana” kuultiin hallitsevaa Suomen mestaria Jouko Saksiota, jonka neljän runon setti ylitti liki minuutilla kolmen minuutin rajan, vaan siitä huolimatta kasaan kertyi 27,2 pistettä. Kisan tauoilla nautittiin lisää Saksiota ja aivan tuoreitakin runoja kuten murhaava parodia ”M-kaupunki etsi sarjayrittäjää”.
Jos Saksion suksee oli taattu kotiyleisön edessä, niin tappioiden puolelle on laskettava se, että SM-voittopalkinto Runonjalkojen toinen tossu on irronnut, joten taiteilija Noora Tarkiaista tarvitaan, kun kiertopalkinto saapuu syyskuussa takaisin Kuopioon.
Oulun tappioihin on laskettava myös se, että yksi katsojista loukkaantui ja poistui paikalta kesken kisan, kun emme Paavo J. Heinosen kanssa osanneet selittää oikealla tavalla slam-sääntöjä. Kun Oulussa on slämmätty ennenkin, luulin että sääntöjä ei enää tarvitse monistaa ja levittää kaikille katsojille, mutta tämän kokemuksen jälkeen kaikkien slam-isäntien ja -emäntien on varauduttava siihen, että säännöt löytyvät tarvittaessa nopeasti ja paperilla.
Vaikka ”Nollarunoilija” Saksion pisteytys meinattiin unohtaa Oulussa, niin jälleen kerran tämän verryttelykierroksen merkitys nähtiin, kun ensimmäisenä ”oikeana runoilijana” aloittanut Taru Hallikainen sai illan pienimmät pisteet 23,5. Kun tuomaristo etsii pistehaarukkaansa, aloittaja kärsii useimmiten, ja senkin takia runoilijoiden järjestys on arvottava ennen kisaa.
Muuten ei voi muuta kuin kiittää tuomaristoa, jossa jokainen näytti arvostavan runoilijoiden työtä ja kukin piti linjansa. Alimmaksi pistemääräksi jäi 6,0 ja ylimmäksi 9,7, joten yhtään kymppisuoritusta ei tuomariston mielestä nähty. Tuomaristoon kuuluivat Saksion lisäksi Pekka Leviäkangas, Heidi Huotari, Vesa Ranta ja Salla Räisänen yhdessä ja Eeva-Kaarina Sarastamo.
Heikkisen, Slungan ja Hallikaisen lisäksi toiselta kierrokselta karsiutui Harri Holtinkoski (24,4), jonka Ismo Torvinen pudotti vaivaisella 0,1 yhdellä pisteellä. Torvisen kavereina kolmannelle kierrokselle eivät päässeet Rob Thompson ja Ville Pohjonen, joten vastakkain jäivät kahdella kierroksella parhaat pisteeet (28,3/26,7) saanut Kari Miettunen ja kisaan jälki-ilmoittautuneena ja kadulta tupakalta huudeltu muusikko Janne Räsänen (26,2/25,5).
Kari Miettunen on julkaissut Pilot-kustantamon kautta runokirjan ”Toin tuliaisiksi afrikkalaista naurua” vuonna 2004, mutta niin vain kävi että tuomaristo mieltyi 0,4 pistettä enemmän ”myöhästelevään muusikkoon” Janne Räsäseen, joka veti illan parhaat pisteet 27,4 ja pokkasi palkinnoksi kirjoja ja PSK-baarin pääsyliput.
Kun Ruotomieli-bändissä laulava ja soittava J. Aslak Räsänen oli kuorinut kermat päältä, kaikille muillekin runoilijoille riitti työstä palkaksi Nisperon kirjakaupan omistajan Jarmo Stoorin ja Runokukon puolikkaan lahjoittamia kirjapalkintoja.