perjantai 10. marraskuuta 2023

Kirjakanttiklubin aikataulu torstaina 16.11.


Vuoden 2022 Kirjakantin Runopuulaakin parhaat pisteet runoili vuoden 2011 lavarunouden Suomen mestari, kuopiolainen Seija Hämäläinen. Kuva: Olavi Rytkönen.


Savolaisen kirjallisuustapahtuman Kirjakantin Kirjakanttiklubi torstaina 16. marraskuuta klo 18.00 –21.00 ravintola Pannuhuoneella (Kauppakatu 25, Kuopio).

Kirjakanttiklubin aikataulu


klo 18.00

Nuorten klubibändi Iskelmäsormi esiintyy. Hyväntuulinen nuorten miesten iskelmäbändi. 

klo 18.50

Pohjois-Savon taidetoimikunnan taidepalkinnon jako. Kuopiolainen katutaideyhdistys Urbaani ry sai 10 000 euron palkinnon vuonna 2022.

klo 19.00

Runoesitys VarjotKirsi-Marja Mobergin runoissa varjot vavahtelevat, trauma peittää identiteetin ja vatsassa kurisee kadotettu lapsuus. Hän pohtii runoillaan mitä voi olla, silloin kun ei ole masentunut ja miten voi tietää, ehtiikö koskaan tulla omaksi itsekseen.

klo 19.20

Runoesitys Käyt suolle selin. Mikko Rädyn esityksessä ihminen käy selälleen suolle, uppoaa, puhdistuu ja nousee. Siinä välissä uudet ihmistaimet syntyvät, tupasvillat kukkivat ja yhteiskunta notkahtaa kohti sotaa ja kohti rauhaa. Esityksen runot koostuvat Rädyn seuraavan runokokoelman ennen esittämättömästä materiaalista. 

klo 19.45

Poetry Slamin juontavat kaksinkertainen Ruotsin ja Suomen lavarunomestari Solja Krapu-Kallio ja kirjailija Jouni Tossavainen.

Kansainvälisillä Poetry Slam -säännöillä runoiltu Runopuulaaki on kuulunut Kirjakantin ohjelmistoon alusta lähtien. Ensimmäisessä Kirjakantissa 2004 lavarunouden SM-karsinta runoiltiin Vanhassa satamassa, ja Turun kirjamessujen finaaliin matkusti Otto Ripatti.

Vuoden 2005 SM-finaali runoiltiin jo Kirjakantissa. Lavarunouden loppukilpailu vakiintui Kuopioon, kunnes YLE Radio Suomen suora finaalilähetys kuultiin ravintola Kaisaniemestä 2010. Helsingistä voiton toi Kuopioon runoilija Jukka Kervinen.

Poetry Slamissa runoilija esittää omia runoja valitsemallaan kielellä, aikaa on kolme minuuttia ja yleisön joukosta valittu viisihenkinen tuomaristo antaa pisteet 0,0–10,00. Kolmessa minuutissa voi esittää niin monta runoa kuin haluaa. Ensimmäisellä ja toisella kierroksella karsitaan puolet esityksistä niin, että kolmannen kierroksen loppukisassa on vastakkain kaksi parasta runoilijaa. Kirjapalkinnot runoilijoille lahjoittaa Runokukko. Illan päätteeksi avoin mikki.

Voit ilmoittautua ennakkoon soljakrapu@gmail.com tai tossavainen.jouni@gmail.com tai paikan päällä. 

klo 20.45

Open mic / avoin mikki

Ei kommentteja: